Berita

Rumah > Berita > Kandungan
Penukar haba volum Tinggi, Kekeruhan Tinggi, Prestasi Cemerlang
Jul 01, 2017

Bagaimana untuk mengekalkan penukar haba kelantangan?

Perlindungan alam sekitar Qingda untuk pemanasan pusat Penukar haba Jilid, terutamanya untuk memastikan kualiti air dan menambah skala dan perencat kakisan, dan peralatan pembersihan haba pembersihan selamat yang betul untuk mengukuhkan pengurusan rawatan air harian, akan dapat mengurangkan Penukar Haba Volume skala skala dan Masalah kakisan. Untuk memaksimumkan pelanjutan kehidupan peralatan pemindahan haba, dan mencapai manfaat sosial dan ekonomi yang baik.

Pertama, pengurusan penyelenggaraan harian

1, untuk mengelakkan pembentukan skala, kakisan

Terdapat dua cara utama: satu untuk melembutkan air sebagai air, mengurangkan ion kalsium dan magnesium dan ion klorida air, tetapi kos operasi yang tinggi ini, dan keperluan untuk mengawasi sistem kekerasan air, pH, alkali, klorida, Suspended pepejal dan penunjuk teknikal utama yang lain, pelarasan tepat pada masanya; kaedah yang paling biasa adalah menggunakan air paip terus untuk menambah air, dalam sistem cast ditambah perencat kakisan skala, untuk mengelakkan pembentukan skala kalsium dan magnesium dan skala kakisan.

Penyelidikan dan penyelidikan alam sekitar Qingda qd-366 perencat kakisan supramolecular, melalui pengenalan supramolecular dadah dan pemasangan terpilih, pembentukan permukaan logam daripada membran nano-membran supramolecular, sama dengan kesan permukaan daun semulajadi, Boleh menolak mencemarkan , mengelakkan hakisan, menukar rawatan stabil kualiti air tradisional untuk rawatan membran supramolecular permukaan logam. Qd-366 sifat stabil, rintangan tinggi kepada pH tinggi, kekerasan yang tinggi, kekeruhan yang tinggi, prestasi cemerlang, sistem ini boleh menjadi pH semulajadi yang tinggi dalam gandaan operasi, kualiti air umum, nilai K sehingga 10, K = 2 ~ 3) penjimatan air 3 hingga 5 kali. Boleh menjadi kakisan kakisan, tetapi juga berselerak skala, karbonat, fosfat, sulfat, magnesium silikat dan sebagainya mempunyai prestasi perencatan skala yang sangat baik.

2, untuk mengecualikan atau mengurangkan air sirkulasi dalam pepejal terampai dan kekotoran lain

Dalam air beredar yang dinamik, pepejal terampai termasuk lumpur, sisa, serbuk, lendir biologi, dan produk kakisan peralatan seperti oksida besi, tembaga oksida dan sebagainya. Difahamkan bahawa dalam penambahan semula air dan garisan penambahan pada penambahan penapis dan pembersihan tetap, anda boleh mengeluarkan sebahagian daripada zarah besar kekotoran yang digantung. Beroperasi awal, sistem itu kembali menguatkan pengairan, kumbahan. Untuk menguras produk kakisan semasa gangguan dan untuk membina kekotoran yang tinggal. Dan operasi harian juga harus menjadi kumbahan biasa, mengurangkan kekotoran yang digantung.

3, laraskan kadar aliran yang sesuai

Seboleh-bolehnya untuk memastikan bahawa pengedaran kadar aliran dalam Penukar Haba Jilid mestilah seragam, untuk mengelakkan kecerunan laju yang besar untuk memastikan pengedaran suhu seragam; untuk memastikan penurunan tekanan yang munasabah dan tidak menyebabkan kakisan di bawah premis meningkatkan kadar aliran membantu mengurangkan kotoran, Di bawah kakisan.

Kedua, pembersihan telah mengukur penukar haba kelantangan

Plancer domestik Penukar haba kelantangan boleh digunakan untuk membuka jalan untuk membersihkan, tetapi kekurangan buruh yang diperlukan untuk pembongkaran yang besar, lama, dan dengan peningkatan bilangan pemasangan akan menyebabkan penuaan meterai dan plat tidak merata Kecacatan dan masalah susulan lain. Dan import plat haba penukar haba untuk jenis kimpalan jenis keseluruhan, ia tidak dapat dibasuh, jadi pembersihan kitaran dalam talian untuk menjadi sistem pemanasan pusat untuk menyelesaikan plat haba penukar haba fouling menghalang rawatan yang paling sesuai.

Haba Guangzhou Jiema Pertukaran peralatan Sdn BhdTelefon: +86-20-82249117