Berita

Rumah > Berita > Kandungan
Kelantangan penukar haba mudah pemasangan, senang dengan bersih
Jul 20, 2017

Dengan penekanan negara terhadap perlindungan alam sekitar dan tenaga, penggunaan meluas sistem pemanasan berpusat sangat mengurangkan pencemaran arang persekitaran bandar, tetapi juga menjimatkan tenaga, jadi boleh dikatakan bahawa ini adalah satu kebaikan rakyat kontemporari dan Manfaat generasi hebat bekerja. Penukar haba aliran selari adalah sistem Pemanas sangat penting Pemanas projek peralatan, Pemanas dan sistem Pemanas berpusat di sambungan peralihan "ke hadapan dan ke belakang". Dalam pembangunan penukar haba, penukar haba kelantangan menduduki kedudukan sangat penting.

Ciri-ciri daripada itu jumlah penukar haba berbanding dengan lain-lain penukar haba adalah jelas: pekali pemindahan haba penukar haba kelantangan yang tinggi, jejak kecil, padat struktur, penjagaan yang mudah. Dalam keadaan pemindahan haba yang sama, Ruang yang diduduki hanya shell dan tiub penukar haba aliran selari 1/2 kepada 1/3. Dan berbeza dengan penukar haba shell dan tiub yang perlu menyediakan banyak ruang untuk tarik keluar penyenggaraan bundle. Penukar haba kelantangan hanya perlu mengeluarkan skru clamping, anda dapat 100% di tempat asal untuk menghubungi permukaan penukar haba, pemasangan yang mudah, mudah dibersihkan. Kecil saiz dan berat yang ringan, mudah untuk memasang dalam ruang kecil. Melalui analisis di atas dan perbandingan, kita dapat melihat bahawa penukar haba jilid daripada penukar haba shell dan tiub mempunyai banyak kelebihan. Penukar haba volum yang lain juga mempunyai kelebihan berikut.

(1) perbezaan suhu yang kecil

Penukar haba kelantangan mempunyai pekali pemindahan haba tinggi dan pergolakan yang kuat dalam penukar haba aliran selari dalam pemindahan haba aliran, penukar haba aliran selari boleh kedua dan kedua perbezaan suhu air panas yang amat kecil, kadang-kadang suhu perbezaan boleh ℃ hampir 1 ~ 3 ℃. Ini sangat boleh meningkatkan kecekapan thermal, memperbaik ekonomi peralatan pemindahan haba.

(2) kehilangan haba adalah kecil

Dengan tepi plat dan gasket persekitaran yang terdedah kepada atmosfera, jadi kehilangan haba adalah sangat kecil, biasanya kira-kira 1%, tanpa mengambil langkah-langkah penebatan. Dalam kes kawasan pemindahan haba yang sama, kehilangan haba penukar haba isipadu adalah hanya shell dan tiub penukar haba aliran selari 1? 5, dan berat adalah kurang daripada separuh daripada shell dan tiub.

(3) keupayaan menyesuaikan diri kuat

Dalam satu tangan dalam pemasangan penukar haba aliran selari, mengikut keperluan proses dan pengeluaran, ianya mudah untuk meningkatkan atau mengurangkan pemindahan haba plat, plat boleh juga boleh disusun semula, proses pemilihan semula. Di sisi lain, keupayaan menyesuaikan diri ini juga dimanifestasikan dalam penggunaannya, penukar haba kelantangan yang digunakan secara meluas, pada masa ini, di dalam kimia, mekanikal, simen, minyak, elektrik, Pemanas air panas dan lain-lain bidang Kejuruteraan mempunyai pelbagai aplikasi Pemanas, penyejukan, penyejatan, pemeluwapan, proses pemulihan sisa haba, melalui penukar haba isipadu di dalam pertukaran haba antara media untuk mencapai tujuan permohonan.

(4) fleksibel operasi, penyelenggaraan mudah

Plat pemindahan haba dan plat alih mendesak juga digantung pada rasuk Mesin. Plat rolling disediakan dengan bergolek satu alat yang boleh dengan mudahnya dibuka, dibersihkan dan boleh dibawa keluar dari pinggan untuk menyemak atau menggantikan gasket dalam.

Melalui perbandingan shell dan tiub dan penukar haba kelantangan, maka dapatlah disimpulkan bahawa Pemanas kelantangan penukar haba mempunyai kecekapan pemindahan haba tinggi, saiz kecil dan berat ringan untuk pemasangan. Apabila kualiti air penyejukan yang baik, ia adalah satu peralatan sesuai penukar haba aliran selari, digabungkan dengan hal keadaan tertentu Stesen pemindahan haba, pilihan yang sesuai daripada kelantangan penukar haba aliran selari sebagai penukar haba Daerah penukar haba aliran selari.

Haba Guangzhou Jiema Pertukaran peralatan Sdn BhdTelefon: +86-20-82249117