Berita

Rumah > Berita > Kandungan
Pemilihan dan pengiraan
Dec 21, 2016

Plat jenis pemilihan

Plat jenis atau jenis bentukan akan ditentukan mengikut keperluan praktikal haba. Keadaan aliran kecil yang membolehkan tekanan rendah jatuh, perlu gunakan borang rintangan kecil, sebaliknya Pilih rintangan jenis plat. Menurut tekanan dan suhu keadaan cecair, menentukan yang boleh pisah atau adalah brazed. Apabila menentukan bentuk tidak boleh dipilih veneers plat yang terlalu kecil, untuk mengelakkan berlebihan nombor plat, plat halaju adalah kecil, pekali pemindahan haba adalah terlalu rendah untuk penukar haba yang lebih besar harus memberi lebih perhatian kepada isu ini.

Pemilihan proses dan aliran

Proses merujuk kepada satu medium penukar haba plat arah aliran yang sama set aliran selari, penukar haba plat aliran dalam Dow di saluran aliran yang terdiri daripada dua plat yang bersebelahan. Di bawah keadaan biasa, beberapa saluran bersambung dalam siri atau selari untuk membentuk satu gabungan pelbagai saluran media panas dan sejuk.

Memproses gabungan mengikut pengiraan haba pemindahan dan cecair rintangan, permintaan untuk menentukan proses syarat dipenuhi. Cuba kekalkan sejuk atau aliran air panas dalam pekali pemindahan haba perolakan yang sama atau berhampiran dengan, untuk mendapatkan hasil yang terbaik. Pekali pemindahan haba perolakan permukaan pemindahan haba pada kedua-dua pihak adalah sama atau berhampiran dengan pekali pemindahan haba untuk mendapatkan nilai lebih besar. Penukar haba plat antara Banjaran kelajuan, tetapi pada masa pengiraan pemindahan dan cecair rintangan haba, untuk mengira halaju purata. Sejak andquot; uandquot; mempunyai satu proses tetap mengambil alih Lembaga ditekan, pemasangan yang mudah.

Haba Guangzhou Jiema Pertukaran peralatan Sdn BhdTelefon: +86-20-82249117