Berita

Rumah > Berita > Kandungan
Penukar haba penjimatan kos operasi dan mengurangkan penggunaan kuasa puncak adalah baik
Nov 01, 2017

Penukar haba digunakan terutamanya dalam penukar haba. Penukar haba aliran selari adalah peralatan penjimatan tenaga yang digunakan untuk pemulihan tenaga angin ekzos Penyaman udara. Komponen utama ialah badan shell, teras penukar haba dan penapis. Disebabkan oleh penggunaan hartanah pemindahan haba dalam bahan teras penukar haba aliran selari, oleh itu, penggunaan sistem penghawa dingin boleh digunakan dalam musim panas bila precooling kering udara segar pada musim sejuk preheating udara segar pelembapan supaya segar dalam Penyaman beban dikurangkan dengan ketara, oleh itu penjimatan haba dan menyejukkan sistem penggunaan tenaga, saiz kecil sistem, penjimatan operasi kos dan mengurangkan puncak kuasa penggunaan adalah sangat berfaedah. Kecekapan Pertukaran haba keseluruhan dan ciri-ciri struktur teras penukar haba aliran selari, melalui isipadu Angin, melalui teras dua helai Penyaman jumlah nisbah dan angin parameter.

Pembersihan penukar haba aliran selari

1. mengasingkan sistem peralatan dan mengalirkan air dari penukar haba aliran selari.

2. penggunaan air tekanan tinggi yang kering talian paip dikekalkan dalam kelodak, alga dan bahan kotoran lain, sistem tertutup.

3. letakkan Bola injap di antara injap pengasingan dan penukar (tidak kurang dari 1 inci = 2.54 cm), dan inlet dan outlet perlu dipasang.

4. menyambung pam conveying dan konduit bersambung, supaya agen pembersihan yang dipam dari bahagian bawah penukar haba aliran selari dan mengalir dari atas.

5. Mulakan pam ejen pembersihan Foschtek yang dikehendaki ke dalam condenser (Bahagian boleh dilaraskan mengikut keadaan tertentu).

6. Kitaran Kering kering masa yang disyorkan. Seperti berkembang peredaran dan endapan yang dibubarkan, gas yang dihasilkan oleh tindak balas akan meningkat, dan udara berlebihan perlu dilepaskan pada bila-bila masa melalui injap buangan. Seperti udara dilepaskan, Ruang dalam penukar haba aliran selari akan meningkat, dan Puteri ini boleh ditambah, tidak untuk menyuntik banyak air pada mulanya, yang boleh menyebabkan limpahan air.

7. dalam kitaran untuk menyemak keberkesanan agen pembersihan, anda boleh menggunakan penentuan kertas ujian ph. Jika penyelesaian yang kekal dalam 2‐3 nilai ph, kemudian pencuci yang masih berkuat kuasa. Jika nilai ph ejen pembersihan sampai 5‐6, jumlah Foschtek pencuci yang sesuai yang perlu ditambah. Nilai ph bagi penyelesaian muktamad kekal tidak berubah selama 30 minit pada 2‐3, membuktikan bahawa kesan pembersihan yang dicapai. Nota: Foschtek ejen pembersihan boleh dikitar semula selepas penggunaan, pelepasan akan menyebabkan pembaziran.

8. selepas masa pembersihan dicapai, penyelesaian pembersihan adalah dikitar semula. Basuh penukar dengan air berkali-kali sehingga ianya bersih untuk neutral, dan nilai ph adalah $number.

9. selepas pembersihan boleh berpaling pada dan berjalan. juga boleh menyekat ujian untuk melihat jika terdapat satu fenomena kebocoran. Jika ada kebocoran, anda boleh menggunakan Amerika Ka wah polimer komposit bahan-bahan untuk pembaikan perlindungan, dan amat boleh memanjangkan hayat Perkhidmatan peralatan.

10. setelah kestabilan peralatan itu, dimaklumkan bahawa aliran media semasa bekerja tekanan, kecekapan pemindahan haba dan lain-lain data.

11. Bandingkan perubahan ini sebelum dan selepas Kering, boleh mengira kos kos elektrik dan arang batu setiap jam yang menyelamatkan perusahaan dan meningkatkan kecekapan pengeluaran, ini adalah pampasan nilai bahawa Enterprise menggunakan teknologi Foschtek permohonan.

12. kaedah operasi yang sama boleh juga digunakan bagi pinggan, penukar haba kerangka jenis kering.

13. Jika syarikat memerlukan peralatan rawatan membran pempasifan, boleh dikendalikan mengikut proses berikut: pempasifan ejen membran selaras dengan nisbah kecairan disyorkan pam ke dalam peralatan (pada masa yang sama di dalam edaran alur gantung menguji sekeping), menurut kitaran masa yang disyorkan, rendam, pengesanan kesan membran (kaedah dot merah atau kaedah titik biru); Bilas air untuk neutral (nilai ph $number).

14. selepas akhir filem pempasifan, amatlah digalakkan supaya menggunakan peralatan pengudaraan seperti kipas untuk meniup kering sistem, untuk memastikan dan meningkatkan kesan pempasifan filem.

 

Haba Guangzhou Jiema Pertukaran peralatan Sdn BhdTelefon: +86-20-82249117