Berita

Rumah > Berita > Kandungan
Penukar haba kerap berus untuk membersihkan apa-apa Fouling
Sep 30, 2017

Sistem pembersihan paip automatik terbaik untuk Penukar Haba dan kondenser

Condensers atau tiub pameran haba memerlukan penyelenggaraan secara berkala untuk membersihkan apa-apa fouling. Sistem pembersihan paip automatik dalam operasi normal sistem untuk mencapai fungsi ini. Pastikan paip dalam keadaan asalnya tanpa mengganggu operasi.

Sistem penyelenggaraan paip automatik menggunakan frekuensi tinggi menggosok Heat Exchanger atau kondenser untuk mengelakkan kotoran dan fouling. Berus dimasukkan ke dalam penukar haba dan dipindahkan ke atas dan ke bawah dalam paip dengan aliran terbalik melalui injap terbalik. Mana-mana precipitate boleh dikeluarkan oleh sistem scrubbing dan kemudian dikeringkan dan disimpan dalam keadaan bersih supaya kecekapan penukar haba sentiasa dikekalkan pada tahap tertinggi.

Komponen sistem pembersihan tiub automatik

Direka untuk memenuhi mana-mana komponen yang direka bentuk oleh penukar haba:

membersihkan berus. Berus standard diperbuat daripada dawai keluli tahan karat, bulu nilon dan topi PE, sesuai untuk suhu sehingga 60 darjah Celcius di dalam air. Saiz standard ialah diameter 10-24 mm. Bergantung pada tahap kotoran menara penyejuk, berus ini boleh digunakan selama 3-5 tahun. Bahan yang berlainan boleh digunakan untuk aplikasi khas.

Penangkap boleh dengan mudah dikeluarkan dari outlet apabila diperiksa atau diganti, atau digunakan semula. Kunci operasi untuk memastikan semua berus pada akhir tiub. Saiz penangkap adalah berbeza untuk memenuhi semua standard diameter paip.

Injap menterbalikkan. Kadar aliran nominal injap kawalan khas adalah 50m³ / h hingga 3000m³ / h dan saiz nominal ialah 80mm hingga 600mm.

kotak kawalan. Panel kawalan IP55 membawa komponen yang diperlukan untuk operasi automatik. Anda boleh menetapkan kitaran pembersihan selama 15 minit dan 24 jam. Kedudukan ini ditetapkan sebelum penghantaran. Kitaran pembersihan lain boleh dimulakan dengan menukar manual.

Penggerak. Penggerak berbilang fungsi padat dengan suis kedudukan terminal dan kawalan tork dalam perumahan IP55. Operasi kecemasan manual.

Sistem cuci belakang automatik sistem beraliber dan corong penukar haba haba dan perumahan atau panel dan suis frames. Oleh kerana pra-penapisan hanya mengeluarkan zarah besar, objek kecil seperti lumpur, pasir, lumpur dan lain-lain pepejal terampai memasuki penukar haba plat dan agregat antara plat, menyebabkan penyumbatan dan menggalakkan pengotoran dan pitting.

Injap belakang sistem pembersihan paip automatik boleh dipasang dengan mudah pada paip bekalan dan penyembur. Tanpa mengganggu operasinya, kadang-kadang melalui alat penukar haba penukar haba untuk beberapa waktu. Selepas kira-kira seminit, aliran kembali ke arah normalnya. Cuci pinggan secara berkala dibasuh oleh sistem cuci belakang automatik, pepejal yang terkumpul dihapuskan, dan pembersihan operasi pembersihan dibenarkan lebih lama.

Haba Guangzhou Jiema Pertukaran peralatan Sdn BhdTelefon: +86-20-82249117