Berita

Rumah > Berita > Kandungan
Penukar haba aliran selari Gasket suhu rintangan, tekanan penentangan dan rintangan kakisan
Aug 10, 2017

Gasket penukar haba aliran selari

1, operasi biasa syarat, am penggunaan pelekat digunakan 801 gam, untuk plat ikatan dan tuala wanita mempunyai peranan tetap baik, tetapi kelemahan adalah bahawa yang pedas.

2, tekanan, suhu bukanlah syarat-syarat bekerja yang sangat tinggi, manakala memandangkan kos kes, anda boleh memilih "dua baik" silikon sealant gam.

3, ini adalah hitam yang lembut gusi, apabila gasket penukar haba aliran selari digam tidak akan terjadi selepas pengawetan, terutamanya berpadanan untuk tinggi-suhu, tekanan tinggi, mengakis keadaan operasi yang tinggi, tetapi saudara-mara yang kos akan agak tinggi.

Reka bentuk bentuk yang lebih maju

Reka bentuk plat maju adalah penggunaan teknologi CAD/CAM, dengan teknologi maju penindasan, supaya pinggan mempunyai ketepatan yang sangat tinggi, jadi penggunaan kepingan nipis untuk meningkatkan kecekapan pemindahan haba.

Shunt kawasan

Untuk memudahkan urusan konfigurasi pengambilalihan, moden plat penukar haba aliran selari import dan eksport mengambil di unilateral. Untuk menggunakan sepenuhnya semua haba transfer dari/ke kawasan tersebut, ia adalah perlu untuk memastikan bahawa bendalir adalah diagihkan sama rata seluruh dalam kira-kira. Bagi pinggan lebar, juga dapat memastikan taburan seragam. Satu lagi ciri menonjol ialah kejatuhan tekanan rendah, yang membenarkan kejatuhan tekanan lebih banyak digunakan untuk pemindahan haba, sekali gus mendapatkan pekali pemindahan haba yang lebih tinggi.

Plat penukar haba plat memainkan peranan sebagai pemindahan haba komponen pemindahan haba yang disebabkan terutamanya oleh Kumpulan plat untuk melengkapkan kawasan pemindahan haba plat juga terus menentukan tahap kesan pemindahan haba, ia adalah satu bahagian yang tidak boleh diketepikan dalam penukar haba plat. Oleh kerana syarat-syarat bekerja yang berbeza, Gasket penukar haba aliran selari akan menghadapi pelbagai media pemindahan haba, untuk mencapai kesan pemindahan haba yang diinginkan, pemilihan bahan-bahan yang berbeza dan plat berbeza keadaan.

1, daripada bahan plat untuk membahagikan, plat boleh dibahagikan kepada plat keluli tahan karat, titanium dan titanium palladium aloi plat, plat aloi HA, nikel plat, plat molibdenum yang kaya dan pinggan lain.

2, dari saiz plat sudut pandangan, plat boleh dibahagikan kepada pinggan besar-sudut dan plat sudut kecil.

3, dari kedalaman alur plat, plat boleh dibahagikan dalam alur plat dan cetek melalui plat.

4, Kumpulan pinggan pinggan tekanan aktif, tetap plat tekanan, rod atas panduan, rendah panduan rod dan suatu kemasyhuran selak seragam ditetapkan dalam bingkai penukar haba aliran selari, menyedari Pertukaran haba penukar haba plat.

Seperti bidang permohonan penukar haba plat berkembang, ada keperluan-keperluan yang berlainan suhu, tekanan dan kakisan rintangan untuk proses dan Medium berbeza. Sudah tentu mustahil untuk menggunakan gasket "universal" yang mampu menampung semua situasi, dan bahan yang berbeza hendaklah digunakan bagi situasi berlainan. Bentuk Keratan rentas gasket yang biasa digunakan ialah enam kelebihan baris. Gasket yang biasa digunakan adalah getah asli, neoprena, EPDM, getah silikon, getah fluorine, asbestos fiberboard dan sebagainya. Plat penukar haba aliran selari GASKET digunakan jika kebocoran, patah, penuaan dan fenomena lain, harus diganti tepat pada masanya.

Penggantian hendaklah dilakukan dalam perintah itu berikutan.

① Keluarkan gasket sekerap. Perhatian tidak seharusnya ke alur gasket di calar itu.

② menggunakan acetone, butanone atau pelarut ketone lain untuk mengalih keluar pada gusi sisa di alur gasket.

③ dengan kain bersih atau benang kapas Lap bersih gasket alur dan gasket.

④ pelekat sekata digunakan alur gasket.

⑤ gasket bersih baru di papan.

Haba Guangzhou Jiema Pertukaran peralatan Sdn BhdTelefon: +86-20-82249117