Berita

Rumah > Berita > Kandungan
Penukar haba memastikan penjimatan tenaga dan pengudaraan yang seimbang
Jul 20, 2017

Penukar haba rumah biasanya direka dalam single kedua beliau, dengan dua kawalan kelajuan emparan peminat, dan memerlukan sangat berkesan kertas atau polimer bahan yang diperbuat daripada pergerakan Pertukaran haba. Ini membolehkan udara panas habis menjadi berperingkat-peringkat dengan masuk udara segar lulus satu sisi haba ke bahagian lain dan Pemanas, manakala dua aliran tidak dicampur, membenarkan lebih daripada 70% haba ke dalam udara yang masuk , dan haba pada asalnya hilang, dengan itu memastikan penjimatan tenaga dan seimbang pengudaraan.

Menganggap penggunaan penukar haba pada suatu Daerah, musim sejuk suhu luaran adalah tolak 10 ° C kerana hubungan Pemanasan pada suhu bilik sebanyak 20 ° C. Pengenalan kolam udara segar, maka suhu adalah tolak 10 ℃, dan perbezaan suhu dalaman 30 ℃. Untuk meningkatkan apa-apa suhu yang tinggi, penggunaan tenaga adalah besar. Seperti di dalaman boleh disalurkan kepada 20 ℃ pemulihan haba udara, udara yang segar untuk Pemanas, boleh mengurangkan penggunaan tenaga. Selaras dengan keperluan berkaitan, produk segar, kadar pemulihan haba untuk mencapai 70%. Pemulihan haba berkesan menjadikan sistem udara segar tenaga yang lebih cekap.

Penukar haba adalah peranti pemindahan haba yang lulus haba melalui cecair panas kepada cecair sejuk, juga dikenali sebagai penukar haba. Penukar haba bahan kimia, minyak, kuasa, makanan dan banyak sektor-sektor perindustrian lain peralatan biasa, menduduki kedudukan penting dalam pengeluaran. Penukar haba biasa dalam pengeluaran bahan kimia adalah Pemanas, alat pendingin, condensers, evaporators dan reboilers.

Sama ada penukar haba aliran selari adalah dalam bahaya, kecuali tekanan kerja maksimum, kunci untuk melihat struktur dan pemindahan bendalir haba.

Suhu air di bawah Takat didih air panas dan air sejuk penukar haba aliran selari penukar haba aliran selari adalah sangat merbahaya, tidak sebuah kapal tekanan. Penukar haba air-air bukanlah sebuah kapal tekanan.

Suhu air panas adalah lebih tinggi daripada Takat didih air panas atau Wap, penukar haba aliran selari dengan penukar haba air sejuk mesti kebuk tekanan? Tidak semestinya. Jika sebelah tinggi suhu bendalir di dalam tiub, tiub di luar yang mendidih titik di bawah penukar haba air suhu yang rendah, mahupun adalah kebuk tekanan. Jika penukar haba sarung bukanlah sebuah kapal tekanan.

Sesetengah penukar haba akan suhu tinggi, tinggi tekanan, kelantangan yang tinggi, mengandungi struktur kompleks, cecair yang berbahaya, tetapi risiko ini agak kecil, merekabentuk, mengilang selaras dengan kebuk tekanan untuk penyeliaan, pemasangan, penggunaan, penyelenggaraan, pemeriksaan dan lain-lain aspek penggunaan unit pengurusan kendiri. Penukar haba fin plat aluminium, penukar haba shellless sarung, penukar haba plat lingkaran, penukar haba plat brazed dan sebagainya.

Haba Guangzhou Jiema Pertukaran peralatan Sdn BhdTelefon: +86-20-82249117