Berita

Rumah > Berita > Kandungan
Kecekapan tenaga penukar haba, meningkatkan kecekapan pemindahan haba
Jul 01, 2017

Penukar haba aliran selari adalah kepanasan bahagian haba dipindahkan ke peralatan bendalir yang sejuk, supaya suhu cecair mencapai proses petunjuk peralatan Pertukaran haba, juga dikenali sebagai penukar haba. Pemanas Penenggelam haba untuk Pemanas dalam kehidupan seharian, condensers dalam turbin dan alat pendingin minyak pada roket angkasa akan penukar haba. Pengeluaran industri seperti petroleum, kimia, cahaya, farmaseutikal dan tenaga, ia sering digunakan untuk memanaskan satu cecair cryogenic atau untuk menyejukkan cecair suhu tinggi, vaporize cecair ke wap atau terpeluwap cecair ke dalam cecair.

Haba industri penukar kecekapan tenaga, meningkatkan kecekapan pemindahan haba, mengurangkan kawasan pemindahan haba, mengurangkan penurunan tekanan, meningkatkan keamatan haba peranti dan aspek kajian yang lain telah membuat pencapaian yang luar biasa. Berasaskan minyak, bahan kimia, kuasa, Metalurgi, pembinaan kapal, jentera, makanan, farmaseutikal dan industri-industri lain pada kestabilan permintaan terhadap pertumbuhan penukar haba aliran selari.

Dalam peralatan vesel tekanan, penukar haba selepas jangka masa panjang, tidak boleh menghalang kemunculan skala, masalah hakisan, hakisan: penukar haba aliran selari penyejukan, sejuk air tanpa pelupusan menghakis yang kuat, seperti keluli biasa atau paku ke dalam air, beberapa hari kemudian akan ada karat, lagi masa lagi hakisan yang lebih serius. Dinding peralatan sering disebabkan oleh hakisan karat karat, dan bahkan perforation, menumpahkan karat tersebut akan menyumbat gegelung, supaya pemindahan haba kesan; manakala kehadiran kakisan sangat memendekkan hayat Perkhidmatan peralatan.

Skala: garam bukan organik dalam perancangan yang terlarut dalam air penghabluran, condenser itu dan lain haba pemindahan permukaan pembentukan skala di dinding, mengakibatkan kecekapan Pertukaran haba dikurangkan, kesan penyejukan berkurangan, penurunan berat sebanyak 30% Walaupun sukar kotoran meningkat, elektrik peningkatan jumlah 35% peningkatan dalam enap-cemar biologi: disebabkan oleh tanah air, mendapan humus penubuhan kotoran, ditambah dengan bakteria, alga dan mikroorganisma lain dan rembesan mereka dibentuk oleh biologi yang lendir, menyebabkan halangan serius talian paip; Kotoran, Lumpur akan menjejaskan kecekapan Pertukaran haba, penggunaan kuasa lebih banyak, mengakibatkan operasi tekanan tinggi, serius disebabkan oleh penutupan anggota. Yang serius akan menjejaskan operasi biasa penukar haba aliran selari. Jadi sistem penukar haba aliran selari skala, masalah karat, keladak, bakteria dan alga akan membawa terus kepada mengurangkan keupayaan pemindahan haba, memendekkan hayat perkhidmatan, mengurangkan kebolehpercayaan operasi, penggunaan tenaga yang membawa kepada peningkatan kos operasi. Dalam usaha kearah operasi sistem penukar haba aliran selari dalam keadaan optima, ia adalah perlu untuk menjalankan rawatan kimia Khas air penyejukan dan sistem air sejuk penukar haba aliran selari: untuk membuang skala, karat, lendir, pensterilan dan anti-pengakisan rawatan, penjimatan tenaga, mengurangkan kos operasi. Penukar haba aliran selari evaporator dan condenser haba proses pemindahan, kotoran secara langsung menjejaskan kecekapan pemindahan haba dan beroperasi peralatan, keputusan operasi penukar haba aliran selari menunjukkan bahawa penukar haba aliran selari tanpa pembersihan operasi selepas tempoh masa yang akan meningkatkan penggunaan elektrik 10-30%.

Untuk mengurangkan penutupan kemalangan, meningkatkan kesan penyejukan. Kering boleh membuang enap cemar, supaya saluran paip tersebut adalah jelas, buang air. Pada masa sama, pembersihan, anti-Scalling, meningkatkan condenser, kecekapan thermal evaporator, sekali gus menghalang fenomena penutupan anggota operasi tekanan yang tinggi, meningkatkan aliran air penyejukan, meningkatkan kesan penyejukan, sistem Peti Deposit Keselamatan dan operasi yang cekap. Bagi pengguna untuk menyimpan banyak kos penyelenggaraan: penukar haba tidak dirawat, akan ada paip tersumbat, Scalling, kakisan, anggota sehingga kemalangan tersebut, seperti penukar haba aliran selari disebabkan oleh kebocoran hakisan, pencemaran penyelesaian, anda perlu menggantikan tembaga, Gantikan penyelesaiannya, penyelenggaraan tuan rumah, Ketua perlu membaiki berharga 2-5 juta. Dan selepas penjualan, boleh mengurangkan kos penyelenggaraan, tetapi juga memanjangkan hayat Perkhidmatan peralatan, tetapi juga untuk pemilik untuk mengurangkan kehilangan beratus-ratus ribu juta. Untuk mengendalikan Sistem penukar haba aliran selari dalam keadaan yang optimum, ianya perlu untuk melupuskan sistem kimia sistem air sistem penukar haba aliran selari: keluarkan skala, karat, lendir, pensterilan dan anti-pengakisan rawatan: kimia Kering pensterilan: menambah agen-agen kimia kering dan racun kulat, sistem terapung karat, kotoran, minyak, bakteria dan alga yang kering tersebar, dikurangkan kepada penampilan yang bersih logam; penyelenggaraan harian: menambah penindas kakisan, untuk mengelakkan karat besi, untuk menghalang ion-ion kalsium dan magnesium pemendakan hablur.

Haba Guangzhou Jiema Pertukaran peralatan Sdn BhdTelefon: +86-20-82249117