Berita

Rumah > Berita > Kandungan
Penukar haba udara Sangat baik Kecekapan Sangat Ketat
Jul 20, 2017

Apa yang biasanya kita katakan ialah penukar haba udara adalah sejenis penukar haba yang berfungsi dengan cara menyejukkan udara panas untuk mencapai pertukaran panas, seperti cairan dalam tiub penukar haba udara, dan Suhu adalah sangat tinggi, dan kemudian cecair panas dengan bantuan sirip penukar haba udara dan dinding untuk membantu hubungan udara luar, dan kemudian rawatan haba, kita perlu mengingatkan anda bahawa udara ini adalah oleh ventilator.

Kita semua tahu bahawa dengan bantuan penukar haba udara, kita dapat mencapai penggunaan rasional beberapa haba yang dijana dalam proses pengeluaran, contohnya dalam beberapa jenis relau perindustrian, seperti untuk rawatan haba relau, untuk memalsukan pemprosesan Dan dapur yang dipanaskan, serta beberapa dapur keluli bergulung, dan lain-lain, dalam kerja-kerja dapur ini akan menghasilkan banyak haba, tetapi jika tidak menggunakan haba buangan ini, ia akan membawa kepada pembaziran sumber. Jadi, di dalam relau perindustrian ini dipasang pada penukar haba udara, dan kemudian penukar panas udara akan memanaskan haba yang dihasilkan oleh telaga ini untuk memanaskan udara, dan kemudian apabila suhu udara mencapai standard tertentu, letakkan Air panas ini disampaikan terus ke relau untuk operasi pemanasan dan pembakaran.

Kerana jumlah penukar haba udara sangat kecil, tetapi pada masa yang sama mempunyai kecekapan pertukaran panas yang sangat baik dan ketat yang baik, ia digunakan secara meluas dalam banyak bidang pengeluaran yang berlainan.

Kaedah pembaikan pemanas udara adalah seperti berikut:

(1) dalam baik pulih unit atau pembaikan kecil, untuk membersihkan sisi air, sebelah udara pemeriksaan. Umumnya beroperasi, jika bahagian air penyumbatan yang disebabkan oleh suhu udara lebih tinggi daripada suhu normal 5 ℃, perlu dibersihkan.

(2) pemeriksaan pembersihan apabila pembaikan pistol

① buka air yang beredar ke skru bebibir injap outlet, keluarkan injap masuk dan keluar yang disambungkan ke tiub.

② mengeluarkan ruang depan dan belakang dengan skru muka, keluarkan bilik air depan dan belakang.

③ untuk membersihkan paip keluli. Berhati-hati untuk melindungi muncung semasa pembersihan.

④ membersihkan air di dalam karat dan lumpur, bilas dengan air.

⑤ dengan permukaan air kebocoran permukaan pengikis dan air penyejuk ke dalam sisa flange gasket eksport.

⑥ Periksa bahagian udara tiub dan sinki haba untuk kerosakan.

⑦ periksa sama ada ruang kebuk air, membongkar dengan atau tanpa kehilangan kaca.

⑧ dilengkapi dengan pad muka. Gasket dengan 3-5mm seperti pad.

⑨ dengan bolt sikat minyak, kering selepas disalut dengan serbuk plumbum hitam.

10 akan berada di dalam ruang air, keluar dari papan paip air yang disalut dengan cat merah anti karat merah.

11 Periksa bungkusan tiub udara sejuk dan sendi-sendinya dengan dinding harus ketat kedap udara.

(3) ujian tekanan air

① pembaikan sejuk atau kebocoran udara untuk dilakukan apabila ujian tekanan air.

② Apabila air beredar di turbin tekanan sifar meter mencapai atau hampir dengan 0.30MPa, muka ujian tekanan air boleh digunakan untuk membuka sisi air di sebelah air sejuk air, diisi dan menutup pintu air, maka air ke mengekalkan tekanan masuk, Bahagian udara untuk ujian. Ujian ini boleh dijalankan serentak dalam setiap kumpulan.

③ Apabila air beredar di turbin tekanan sifar meter adalah rendah, muka ujian tekanan air boleh menggunakan air yang beredar ke dalam air, tutup injap air, dan kemudian tekanan pam pam sehingga 0.30MPa, periksa sebelah udara sama ada terdapat fenomena kebocoran. Muka ujian ini hanya dalam kumpulan tunggal tiub.

④ keperluan ujian tekanan air, di bahagian udara memeriksa tiub tembaga atau pengembangan tiub tembaga tidak bocor, tiada air; di sisi air permukaan sendi hendaklah ketat. Seperti air kebocoran mulut boleh melambung; kebocoran paip tembaga harus diganti. Penggantian atau penggantian tembaga untuk mengulangi ujian tekanan air.

⑤ sekumpulan gelung menyekat bilangan lebih daripada 5% daripada jumlah gelung, harus menggantikan bundle tiub.

Haba Guangzhou Jiema Pertukaran peralatan Sdn BhdTelefon: +86-20-82249117