Pameran

Rumah > Pameran > Kandungan
Penggunaan Penukar Haba dalam Industri Kertas
Jun 06, 2017

Kos tenaga industri papermaking menduduki sebahagian besar dalam jumlah kos dalam proses pembuatan kertas. Kami akan menyediakan kitar semula tenaga, rawatan air sisa dan sebagainya. Untuk menyediakan skim pertukaran haba yang paling menjimatkan dan munasabah. Mengurangkan penggunaan tenaga adalah untuk mengurangkan kos dan meningkatkan keuntungan, dan ini merupakan langkah penting untuk melindungi alam sekitar.

Penyejuk haba Jiema dalam industri pembuatan kertas pada aplikasi umum untuk membazirkan penyejukan air, penyejukan air bersih, penyejatan air sisa, ejen pembersihan tekstil untuk pemulihan haba, cecair pembersihan bulu, pemanasan sisa kilang pewarna, penyelesaian penyejukan air dan bidang lain.

blob.pngblob.png


Permohonan

1.Pembermakan peralatan pemulihan haba buangan

2.The penukar haba ekzos udara hud pengeringan mesin kertas pulih oleh penukar haba udara

3. mesin mesin, penutup meterai, peranti pemulihan haba ekzos

4. penyejukan minyak hidraulik di stesen hidraulik


Produk Berkaitan:

Penukar Haba Plate

blob.png

Plat penukar haba JIEMA adalah sejenis penukar haba yang diperbuat daripada plat logam nipis yang ditekan ke bentuk beralun, kemudian disusun dan dipasang dengan bolt dalam bingkai. Saluran sempit dan penyebaran terbentuk antara dua plat. Kemudian, pertukaran haba boleh berlaku apabila cecair kerja panas dan sejuk mengalir melalui saluran.

Penukar haba Shell dan Tube

blob.png

Penukar haba dan tiub penukar tiub adalah penukar haba pemulihan bagi suatu bundung tiub tertutup dalam dinding shell sebagai permukaan pemindahan haba. Struktur penukar haba mudah, operasi yang boleh dipercayai dan diperbuat daripada keluli tahan karat 304 boleh digunakan di bawah suhu tinggi dan tekanan tinggi. Penukar haba dan tiub penukar tiub terdiri daripada bungkus, ikatan tiub pemindahan haba, lembaran tiub, plat baffle, kotak tiub dan komponen lain.

Sebagai jenis peralatan pertukaran haba tradisional, penukar haba shell dan tiub telah digunakan untuk peringkat umur. Ia telah banyak digunakan di jabatan perindustrian, terutamanya dalam industri seperti kejuruteraan kimia, petroleum dan sumber tenaga. Penukar haba shell dan tiub terdiri daripada banyak tiub yang membentuk ikatan tiub yang berfungsi sebagai permukaan pemindahan haba penukar haba. Dengan ini juga dikenali sebagai penukar haba tiub.

Tekanan Kapal

blob.png

Kapal tekanan digunakan secara meluas sebagai sejenis peralatan yang memainkan peranan penting dalam banyak industri yang berkaitan dengan ekonomi negara seperti industri petrokimia, industri tenaga, penyelidikan saintifik dan industri ketenteraan. Kapal tekanan mudah diletupkan dan dibakar, oleh itu membahayakan keselamatan kakitangan, peralatan dan harta benda dan mengakibatkan kemalangan pencemaran alam sekitar disebabkan oleh pengedap, galas, sederhana dan lain-lain.


Penukar haba Spiral-plate

blob.png

Penukar haba plat spiral terdiri daripada dua plat keluli bergulung yang membentuk dua saluran lingkaran seragam di mana dua media pemindahan haba dapat merealisasikan aliran berlawanan penuh dan dengan itu meningkatkan kesan pertukaran haba. Tiub penghubung di kerak adalah struktur ricih dan diketengahkan oleh rintangan tempatan yang kecil. Oleh kerana kelengkungan saluran lingkaran adalah seragam, tidak ada kemudi aliran bendalir hebat dalam peralatan. Rintangan jumlahnya kecil. Oleh itu, adalah mungkin untuk membuat peralatan mempunyai kapasiti pemindahan haba yang cukup tinggi dengan menaikkan kadar aliran direka. Pengiraan teknikal yang sesuai harus dilakukan pada masa pemilihan peralatan untuk menjadikan media dalam saluran mencapai keadaan pergolakan. (Kadar aliran bendalir lebih besar daripada 1m / s dan gas lebih besar daripada 10m / s secara umum.)

Penukar haba udara

blob.png

Penukar Tiub Air Panas Finned termasuk penukar haba udara jenis rolling, penukar haba udara jenis penukar, penukar haba udara jenis bersalut berkaliber dan penukar haba udara kimpalan frekuensi tinggi. Teknologi komposit keluli aluminium maju diguna pakai dalam penukar haba udara jenis rolling yang diketengahkan oleh gabungan padat, rintangan haba kecil, prestasi pemindahan haba yang kuat, kehilangan aliran kecil, prestasi anti-korosi yang baik, kemungkinan jauh untuk penyimpangan di bawah jangkamasa panjang / Keadaan kerja panas, dan hayat perkhidmatan yang panjang, dsb.
Haba Guangzhou Jiema Pertukaran peralatan Sdn BhdTelefon: +86-20-82249117