Pameran

Rumah > Pameran > Kandungan
Penggunaan Sistem Penukar Haba di Industri Bijih dan Minyak
Jun 06, 2017

Minyak mentah dikeluarkan kekotoran oleh penapis minyak mentah, dan dihantar ke pemanas selepas pemanasan memasuki pencampur dengan asid fosfat dicampur ke dalam tangki reaksi asid , kemudian memasuki pengadun dan serbuk campuran, terdampar Tangki penapisan alkali terkandas selepas sentrifuge keluar sabun, minyak melalui penukar haba selepas pemanasan pam sentrifugal ke dalam pengadun. Tambah serbuk ke dalam tangki campuran kompleks, Saponifikasi selepas memasuki pemisahan centrifuge cakera selepas basuh minyak basuh, pengadun sentrifugal bercampur dengan basuh air panas, dehidrasi dan kemudian memasuki pemisahan sentrifu rama-rama sabun sisa dan air, penapisan alkali oleh pengering vakum penukar haba kering yang digunakan dalam pemanasan ke dalam peluntur berterusan menara , Menambahkan pelunturan, pelunturan selepas pam ke dalam penapis daun dan kemudian ke penapis keselamatan.


blob.pngblob.png


Permohonan

1.Hot letupan relau sengal gas sisa pemulihan haba dan penggunaan

2. Penyejuk haba penukar haba baru


Produk Berkaitan:

Penukar Haba Plate

blob.png

Plat penukar haba JIEMA adalah sejenis penukar haba yang diperbuat daripada plat logam nipis yang ditekan ke bentuk beralun, kemudian disusun dan dipasang dengan bolt dalam bingkai. Saluran sempit dan penyebaran terbentuk antara dua plat. Kemudian, pertukaran haba boleh berlaku apabila cecair kerja panas dan sejuk mengalir melalui saluran.


Penukar haba Shell dan Tube

blob.png

Penukar haba dan tiub penukar tiub adalah penukar haba pemulihan bagi suatu bundung tiub tertutup dalam dinding shell sebagai permukaan pemindahan haba. Struktur penukar haba mudah, operasi yang boleh dipercayai dan diperbuat daripada keluli tahan karat 304 boleh digunakan di bawah suhu tinggi dan tekanan tinggi. Penukar haba dan tiub penukar tiub terdiri daripada bungkus, ikatan tiub pemindahan haba, lembaran tiub, plat baffle, kotak tiub dan komponen lain.

Sebagai jenis peralatan pertukaran haba tradisional, penukar haba shell dan tiub telah digunakan untuk peringkat umur. Ia telah banyak digunakan di jabatan perindustrian, terutamanya dalam industri seperti kejuruteraan kimia, petroleum dan sumber tenaga. Penukar haba shell dan tiub terdiri daripada banyak tiub yang membentuk ikatan tiub yang berfungsi sebagai permukaan pemindahan haba penukar haba. Dengan ini juga dikenali sebagai penukar haba tiub.


Tekanan Kapal

blob.png

Kapal tekanan digunakan secara meluas sebagai sejenis peralatan yang memainkan peranan penting dalam banyak industri yang berkaitan dengan ekonomi negara seperti industri petrokimia, industri tenaga, penyelidikan saintifik dan industri ketenteraan. Kapal tekanan mudah diletupkan dan dibakar, oleh itu membahayakan keselamatan kakitangan, peralatan dan harta benda dan mengakibatkan kemalangan pencemaran alam sekitar disebabkan oleh pengedap, galas, sederhana dan lain-lain.


Penukar haba Spiral-plate

blob.png

Penukar haba plat spiral terdiri daripada dua plat keluli bergulung yang membentuk dua saluran lingkaran seragam di mana dua media pemindahan haba dapat merealisasikan aliran berlawanan penuh dan dengan itu meningkatkan kesan pertukaran haba. Tiub penghubung di kerak adalah struktur ricih dan diketengahkan oleh rintangan tempatan yang kecil. Oleh kerana kelengkungan saluran lingkaran adalah seragam, tidak ada kemudi aliran bendalir hebat dalam peralatan. Rintangan jumlahnya kecil. Oleh itu, adalah mungkin untuk membuat peralatan mempunyai kapasiti pemindahan haba yang agak tinggi dengan menaikkan kadar aliran direka. Pengiraan teknikal yang sesuai harus dilakukan pada masa pemilihan peralatan untuk menjadikan media dalam saluran mencapai keadaan pergolakan. (Kadar aliran bendalir lebih besar daripada 1m / s dan gas lebih besar daripada 10m / s secara umum.)


Penukar Air ke Air Plate

blob.png

Penukar haba udara plat adalah sejenis produk mesra alam yang digunakan untuk memulihkan haba, mengurangkan penggunaan tenaga dan menjimatkan bahan api. Ia terpakai kepada peranti yang digunakan untuk menukar gas asli, minyak gas, naphtha dan bahan mentah lain ke dalam klorin sebagai pemanas pembakaran udara. Penukar haba udara plat telah digunakan secara meluas dalam relau penukaran klorin-pembuatan atau relau depolimerisasi dalam perusahaan kejuruteraan kimia berskala besar serta projek-projek pemulihan haba buangan dalam industri keluli dan industri kaca.


Penukar haba udara

blob.png

Penukar Tiub Air Panas Finned termasuk penukar haba udara jenis rolling, penukar haba udara jenis penukar, penukar haba udara jenis bersalut berkaliber dan penukar haba udara kimpalan frekuensi tinggi. Teknologi komposit keluli aluminium maju diguna pakai dalam penukar haba udara jenis rolling yang diketengahkan oleh kombinasi padat, rintangan haba kecil, prestasi pemindahan haba yang kuat, kehilangan aliran kecil, prestasi anti-menghakis yang baik, kemungkinan jauh untuk penyimpangan di bawah jangkamasa panjang / Keadaan kerja panas, dan hayat perkhidmatan yang panjang, dsb.Sepasang: Jenama penukar haba plat

Seterusnya: penukar habaHaba Guangzhou Jiema Pertukaran peralatan Sdn BhdTelefon: +86-20-82249117